اصول ضروری ساختمان ها و تجهیزات پرورش جوجه بلدرچین(بخش اول)

ده اصل ضروری ساختمان ها و تجهیزات پرورش جوجه بلدرچین(بخش اول) 

 

info@hes90.com

 

یکی از بخشهای مهم تولید در پرورش بلدرچین بخش پرورش جوجه می باشد. این بخش شباهت زیادی به پرورش جوجه گوشتی مرغ یا سایر پرندگان گوشتی دارد و یکی از بخشهایی است که مدیریت آن در سوددهی مجموعه تاثیر مستقیم دارد.

اصول ساختمان برای پرورش بلدرچین تقریبا همانند سایر پرندگان می باشد اما به دلیل نیاز به دمای بیشتر عایق بودن ساختمان بایستی بسیار مورد توجه قرار گیرد. نکته مهم دیگر با توجه به این که در پرورش بلدرچین با گروههای مختلف پرورشی سر و کار داریم بنابراین متناسب با ظرفیت مزرعه بایستی قسمتهای مختلف برای پرورش سنین مختلف پرنده داشته باشیم.

۱-کف سالن پرورش جوجه بلدرچین:

کف سالن پرورش جوجه بلدرچین تقریبا همانند سالن مرغداری می باشد. ولی با توجه به اینکه گروههای مختلف پرورشی را در سالن داریم برای هر قسمت باید سیستم فاضلاب مناسب در نظر گرفت تا بتوان نظافت هر قسمت را بصورت جداگانه انجام داد.

۲-دیوارهای سالن پرورش جوجه بلدرچین:

دیوارها بایستی کاملاً قابل شستشو بوده و بدون هر گونه درز و شکافی باشند با توجه به نوع سیستم تهویه می تواند با پنجره یا بدون پنجره باشد. در بیشتر موارد سیستم تهویه در دیوارها نصب می شود. ارتفاع دیوارها متناسب با شرایط هر منطقه متفاوت است به طوری که در مناطق سردسیر از دیوارهای کوتاه و در مناطق گرمسیر از دیوارهای بلندتر استفاده می شود.

۳-سقف سالن پرورش جوجه بلدرچین:

با توجه به نیاز حرارتی نسبتاً بالای بلدرچین بخصوص در روزهای اول پرورش و از طرفی اتلاف بخش عمده انرژی از طریق سقف بنابراین بایستی به عایق بودن سقف توجه ویژه نمود. با توجه به هزینه های سوخت و همچنین نوسانات دمایی که سقفهای غیر عایق ایجاد می کنند لازم است که هزینه کافی و مناسب برای عایق نمودن سقف انجام شود.

۴-درهای سالن پرورش جوجه بلدرچین:

با توجه به اینکه ممکن است در یک سالن گروههای سنی مختلف پرورشی وجود داشته باشد بنابراین ممکن است نیاز به درهای متعدد برای ورود باشد. بهتر است درها طوری طراحی شوند که بتوان در قسمت داخلی سالن یک اتاقک کوچک برای ایجاد در دیگری وجود داشته باشد تا کنترل دما بهتر انجام شود. می توان این اتاقک را بصورت موقتی و با موادی همچون نایلون، ایرانیت، کارتن پلاست و… ایجاد کرد.

در قسمت ورودی درها جهت جلوگیری از انتقال فیزیکی آلودگی به بخشهای مختلف بهتر است حوضچه ضدعفونی ساخته شود و یا حداقل از تشت حاوی مواد ضدعفونی استفاده نمود تا افراد در هنگام عبور مجبور به عبور از داخل محتویات حوضچه و یا تشت شوند.

 

منبع: مقالات بلدرچین و کبک حس

info@hes90.com

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *