خانه » مقالات » اصول ضروری کشتار و بسته بندی بلدرچین

اصول ضروری کشتار و بسته بندی بلدرچین

برداشت و فروش محصولات بلدرچین را درست انجام دهیم. 

 

info@hes90.com

 

کشتار و بسته بندی مراحل پایانی و در واقع نوعی برداشت محصول محسوب می شود. بنابراین داشتن شرایط کشتار و بسته بندی مناسب سبب به ثمر نشستن تلاش پرورش خواهد شد.

تأمین شرایط کشتارگاهی و بسته بندی بهداشتی بلدرچین تابع قوانین سازمان دامپزشکی کشور می­ باشد و نیاز به سرمایه گذاری نسبتاً زیاد و طی مراحل قانونی آن را دارد. هرچند این قوانین ظاهراً سخت­گیرانه به نظر می ­رسند اما با توجه به اینکه در صورت انجام نشدن مراحل کشتار و بسته بندی بلدرچین طبق اصول بهداشتی می ­تواند خطرات جبران ناپذیری را به سلامت مصرف کنندگان و کل جامعه وارد نماید این قوانین و شرایط کاملاً ضروری و اجتناب ناپذیر هستند و نادیده گرفتن آن­ها خیانت به مصرف کننده و صنعت پرورش بلدرچین می­ باشد.

به دلیل مسائل بهداشتی مؤثر در سلامت محصولات و همچنین خطراتی که ضایعات کشتارگاهی برای مزرعه پرورش بلدرچین دارد معمولاً کشتارگاه با فاصله مناسب از بخش پرورش بلدرچین ایجاد می­ شود و هرچه این فاصله دورتر باشد مناسب­ تر است به طوری که در مورد مرغ گوشتی و سایر دام­ ها این فاصله حداقل بایستی 1000تا1500متر باشد. اما متأسفانه در مورد بلدرچین به دلیل کم بودن تعداد واحدهای پرورش و تعداد پرنده تولیدی در مزارع، کشتارگاه صنعتی برای مزارع پرورش بلدرچین وجود نداشته و از طرفی بلدرچین به دلیل کوچک بودن جثه به راحتی امکان جابجایی مسافت ­های طولانی را ندارد. بنابراین در شرایط ایران بخش کشتار نیز در داخل مزرعه ایجاد می­ شود.

به هر حال در صورتی که مجبور به ساخت کشتارگاه بلدرچین در داخل مزرعه هستیم بایستی در دورترین نقطه مزرعه و در مکانی که کمترین امکان سرایت آلودگی به سایر بخش­ها را داشته باشد احداث شود.

مهم­ترین ویژگی که در ساختمان کشتارگاه بلدرچین بایستی مورد توجه قرار گیرد قابلیت شستشو و ضدعفونی آن می­ باشد. همچنین سیستم مناسب فاضلاب و دفع ضایعات کشتارگاهی نیز نقش تعیین کننده ای در انتقال آلودگی به داخل مزرعه بلدرچین و مزارع اطراف دارد.

برای اینکه گوشت بلدرچین از لحاظ قوانین دامپزشکی قابل انتقال به سایر واحدهای فرآوری و سیستم پخش را داشته باشد بایستی کلیه فرایند کشتار بلدرچین زیر نظر ناظرین دامپزشکی انجام شود و برای واحد پرورش و کشتار بلدرچین پروانه بهداشتی اخذ شده باشد. در این صورت به همراه محموله کشتار شده بلدرچین بایستی گواهی سلامت که توسط دامپزشک مزرعه صادر می­ شود وجود داشته باشد.

بخش بسته بندی بلدرچین نیز فرآیند تولید را تکمیل می­کند. با توجه به اینکه سرمایه گذاری در این بخش نسبتاً زیاد بوده (به دلیل تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی و نگهداری) و از طرفی فرآیند بسته بندی بلدرچین نیاز به نیروی کار متخصص و شرایط بهداشتی خاص دارد بنابراین بهتر است برای انجام این فرآیند از واحدهای بسته بندی گوشت سفید استفاده نمود که معمولاً به صورت دستمزدی بسته بندی را انجام می­دهند و همچنین در برخی موارد این واحدها گوشت بلدرچین را به صورت عمده خرید می ­کنند.

بخش فرآوری و بسته بندی بلدرچین به شدت تحت نظارت سازمان دامپزشکی می­باشد و بایستی پرورش دهندگان جهت حفظ سلامت جامعه، همکاری مناسبی با این بخش داشته باشند. و در صورتی که این فرآیند در مزرعه بلدرچین انجام شود نیز از این نظارت مستثنی نیست. مهم­ترین نکته به خصوص در مورد گوشت منجمد بلدرچین استفاده از تونل انجماد برای نگهداری طولانی مدت گوشت بلدرچین می ­باشد.

متأسفانه در بسیاری از مزارع بلدرچین علاوه بر انجام کشتار غیر بهداشتی و غیر اصولی فرایند بسته­ بندی بلدرچین نیز به صورت غیر اصولی انجام می­شود به طوری که پس از بسته بندی گوشت بلدرچین در دمای منهای 18 درجه منجمد می­شود که به دلیل انجام فرایند آرام انجماد، ماندگاری گوشت حداکثر یک ماه می­باشد. در صورتی که برای ماندگاری گوشت بلدرچین برای شش و یا نه ماه حداقل دمای فرایند انجماد منهای 45 درجه سانتی­گراد می­ باشد. و پس از آن ­می­ توان گوشت بلدرچین را در دمای منهای 18 درجه سانتی­گراد نگهداری نمود.

توجه نکردن به اصول بهداشتی بخش کشتار و بسته بندی بلدرچین سبب لطمه شدید به بازاریابی و فروش محصولات می­شود و ممکن است حتی بازار موجود بلدرچین را با خطراتی مواجه کند.

 

info@hes90.com

دوباره بررسی کنید

تجربه يا تحصيلات در پرورش بلدرچين و كبك

 تجربه يا تحصيلات در پرورش بلدرچين و كبك بلدرچین و کبک حسnfo@hes90.com پرورش کبک یا …

یک نظر

  1. مطالب مفیدی بود لطفا راجب شرایط مزرعه و کشتار بلدرچین مطالب بیشتری بزارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =