خانه » مقالات » اصول مهم در پرورش جوجه های بلدرچین تازه متولد شده

اصول مهم در پرورش جوجه های بلدرچین تازه متولد شده

اصول مهم در پرورش جوجه های بلدرچین تازه متولد شده
 

info@hes90.com

جوجه های بلدرچین تازه هچ شده غالباً در طول ساعت های اولیه در معرض عوامل تنش زا هستند که باعث افزایش درصد مرگ و میر در جوجه های بلدرچین می شود. هم چنین این عوامل تنش زا در عملکرد نهایی تأثیر می گذارند. تنظیم دمای روی سطح بستر  تقریباً 2 سانتی متر بالاتر از بستر باید انجام شود.

بلافاصله بعد از جوجه ریزی باید آب در اختیار جوجه های بلدرچین قرار گیرد. تأخیر طولانی در رساندن آب  منجر به از دست دادن آب بدن و افت وزن جوجه می شود. کیفیت آب، درجۀ خلوص و درجۀ حرارت آب باید بررسی شوند. علاوه بر اضافه کردن شکر(بخصوص در جابجایی طولانی جوجه)، اضافه کردن یک مکمل ویتامینی به آب در سه روز اول زندگی برای تقویت سر زندگی جوجه های بلدرچین توصیه می شود.
بهداشت سالن

در صورت فقدان سلامتی در جوجه ها، افزایش وزن صورت نمی گیرد. هدف هر پرورش دهندۀ بلدرچین رساندن جوجه های بلدرچین به بالاترین وزن ممکن است. عواملی مانند بیماری، استرس، وزن پایین، از دست دادن آب بدن مانع از نشان دادن پتانسیل ژنتیکی جوجه های بلدرچین می شود. با فرض این که جوجه های بلدرچین در سلامتی کامل به سالن پرورش برسند، لازم است اطمینان یابیم که سالن پرورش در حد امکان آلوده نباشد. باید وسایلی که در سالن وجود دارد کاملاً شسته و ضدعفونی شوند و قبل از این که جوجه جدید وارد سالن شود یک دوره چند روزه خالی بودن سالن در برنامه گذاشته شود. جوجه های سالم اندکی بعد از ورود به سالن آلوده یا با بهداشت کم، احتمال دارد عفونی شوند.

روز اول، مهم ترین مرحلۀ از زندگی جوجه های بلدرچین

24 ساعت اول زندگی جوجه، مهم ترین مرحله است. سالن پرورش یک روز قبل از جوجه ریزی باید آماده و بازرسی شود. پارامترهای اساسی که باید قبل و در طول 24 ساعت اول زندگی جوجه برای تسهیل یک شروع و پایان خوب مدنظر قرار گیرند شامل موارد زیر است:

کیفیت هوا

پس از بهداشت سالن مهم ترین پارامتر، فراهم کردن هوای تازه، گرم و غنی از اکسیژن برای جوجه های تازه از تخم درآمده است. نای جوجه های بلدرچین در اثر قرار گرفتن داخل جعبه ها و سینی های جوجه کشی به سوزش می افتد. در طی هچ شدن جوجه های بلدرچین غالباً برای ساعت های زیادی در معرض کمبود اکسیژن هستند.

مطمئن شدن از کیفیت مناسب هوای سالن (نداشتن سطح غیرقابل قبولی از CO2و آمونیاک) قبل از جوجه ریزی بسیار مهم است. سطح بالای عوامل (CO2و آمونیاک) سبب سستی، کاهش آب بدن، لاغر شدن و حتی مرگ می شود. تهویۀ ضعیف ممکن است سبب تجمع CO2و رسیدن آن به سطوح سمی شود. مسمومیت شدید باعث شرایط غیرقابل برگشتی می شود که با تهویۀ اضافی قابل جبران نیست.

حفظ کیفیت قابل قبول هوای سالن پرورش بلدرچین هنر است و به وسیلۀ تنظیم کردن پنجره ها و هواکش ها و غیره به دست می آید. تهویه بیش از اندازه سبب کوران و تهویه کم بخصوص در تراکم های بالای پرورش سبب کمبود اکسیژن و تجمع گازهای سمی می شود.

دمای پرورش جوجه بلدرچین

طول دوره پرورش جوجه های بلدرچین کوتاه است. تقریباً تنظیم دمای نیمی از زندگی جوجه های پرورشی بلدرچین به وسیلۀ یک سیستم تنظیم دمایی که قادر به تنظیم دمای داخل بدن نیست کنترل می شود.  به هر حال برای همۀ جوجه های بلدرچین دمای محیطی 38-37 درجه سانتیگراد (100-98درجۀ فارنهایت) برای 24 ساعت اول باید فراهم شود.

در مواقعی که جوجه های بلدرچین با دمای پایین تر از دمای پیشنهادی پرورش داده شده اند، رشدشان کاهش یافته، ضریب تبدیل غذایی و نسبت مرگ و میر افزایش یافته است. به دلیل اندازه کوچک جثه جوجه های بلدرچین با کاهش جزئی در دمای سالن، جوجه های بلدرچین بر روی یکدیگر جمع شده و تعداد زیادی از جوجه هایی که در زیر این تجمع قرار می گیرند به دلیل کمبود اکسیژن دچار خفگی می شوند.

بعد از جوجه ریزی، نگاه کردن به رفتار و الگوی پخش شدن جوجه ها، در تعیین این که آیا دما و تهویه مناسب است کمک می کند. درصورتی که جوجه های بلدرچین در نزدیک منبع حرارتی جمع شوند و یا در گوشه های سالن بصورت توده ای تجمع یابند نشان دهنده دمای کم سالن می باشد ولی در صورتی که جوجه های بلدرچین از منبع حرارتی دور شوند و یا بر روی بستر دراز بکشند نشان دهنده دمای بالاتر از نقطه راحتی آنها می باشد. پرورش دهنده جوجه بلدرچین نیاز به درک و تشخیص رفتار جوجه های بلدرچین در مقابل شرایط استرس را دارد.

تراکم جوجه در سالن

قبل از جوجه ریزی، سرپرست پرورش باید از این که منطقۀ پرورش کاملاً آماده و کافی هست اطمینان یابد. هم چنین این محیط باید شامل فضای کافی، دان خوری، آب خوری، کیفیت مناسب بستر و مواد تازه بستر باشد. توزیع مناسب آب خوری و دان خوری ها مهم است چرا که باعث می شود جوجه به خوراک و آب به راحتی دسترسی داشته باشد.

نوع بستر

دما، بافت و گنجایش جذب رطوبت بستر همه می توانند بر توانایی جوجه های بلدرچین تازه هچ شده برای بقاء و خوب رشد کردن در محیط جدیدشان اثر بگذارند. جوجه های بلدرچین قادر به از دست دادن مقداری از دمای بدنشان از طریق پوست و شش هایشان در تماس با بستر هستند. بنابراین بستری که به طور مناسب گرم نشده منجر به استرس سرمایی به جوجه می شود.

منبع: کتاب قبل از خواندن این کتاب بلدرچین پرورش ندهید

دوباره بررسی کنید

تجربه يا تحصيلات در پرورش بلدرچين و كبك

 تجربه يا تحصيلات در پرورش بلدرچين و كبك بلدرچین و کبک حسnfo@hes90.com پرورش کبک یا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + هجده =